Nieuwsbrief De Kling Herfst 2018

Klok met beeld

Beste kunst en antiekliefhebber,

In de afgelopen maanden hebben we weer een groot aantal schilderijen en (klein) antiek kunnen inkopen. Het doel van de ingekochte voorraad is uiteindelijk de verkoop maar een aantal stukken hebben we toch met pijn in het hart verkocht; zo is een beeld van Lavroff weer terug naar Rusland, zijn geboorteland gegaan en hebben we ook een prachtig schilderij van Breitner verkocht. Maar goed; het gaat nu om de nieuwe stukken in onze collectie. Daartoe behoren een aantal schilderijen van kunstenaars die vanaf de Tweede Wereldoorlog in kasteel Oost werkzaam zijn geweest, zoals Hans van Norden en Nicolaas Wijnberg

 

 

 

 

 

Nicolaas Wijnberg

Een vrolijk schilderij van Nicolaas Wijnberg; een zonnig onbezorgd schilderij uit 1942 in een niet zo onbezorgde tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook impressionistisch en expressionistisch werk gekocht. Evert Pieters is een voorbeeld van een bekende laat impressionistische schilder in Nederland. 

Evert Pieters

Evert Pieters

Daarnaast hebben we ook werk gekocht van minder bekende, maar daarom niet minder interessante, expressionistische schilders zoals Martin Roestenburg.

Martin Roestenburg

Martin Roestenburg

 

Natuurlijk hebben we in de afgelopen periode veel meer antiek en kunst ingekocht. U kunt een eerste indruk krijgen op onze website maar kunst en antiek moet je kunnen zien; het zijn driedimensionale objecten. Gelukkig kan dat; bezoek ons in Schimmert.

Peter van den Braken

Peter van den Braken