Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier
Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier-3 Picasso - Guernica - 42 voorstudies op papier

Picasso – Guernica – 42 voorstudies op papier

Beschrijving

Picasso – Guernica – 42 voorstudies op papier

 

In het meesterwerk Guernica laat Pablo Picasso de Baskische stad zien tijdens het bombardement in 1937 van Duitse en Italiaanse bommenwerpers. De grote wandschildering is gemaakt in opdracht van de Spaanse Republikeinse regering voor de wereldexpositie van 1937 in Parijs. Oorspronkelijk zou een ander onderwerp behandeld worden maar na het lezen van een ooggetuigenrapport over het bombardement waarbij burgers het doelwit zijn, begint hij met het maken van schetsen voor Guernica. In de box vinden we de voorstudies die Picasso heeft gemaakt voor het schilderij.

 

Guernica is een van de beroemdste kunstwerken ter wereld en laat veel ruimte voor interpretatie; het is misschien aardig om hier de opmerking van Picasso aan te halen over twee dominante elementen van de muurschildering: de stier en het paard: “… deze stier is een stier en dit paard is een paard … Als u een betekenis wilt geven aan bepaalde dingen in mijn schilderijen dan kan dat zeer waar zijn, maar het is niet mijn idee om deze dingen betekenis te geven …. Ik maak het schilderij voor het schilderij. Ik schilder de objecten voor wat ze zijn”.

 

 

Uitgegeven in samenwerking met het Prado Museum en Cason del Buen Retiro. Inleiding en commentaar door Marie-Laure Bernadac. Dit exemplaar is van de Duitse editie van 1000 stuks. Het bevat een geïllustreerde brochure met tekst in het Duits en het Engels door Bernadac en 31 passe-partouts met 42 (zwart-wit en kleur) platen van tekeningen van Picasso.

 

Nummer 802/1000. Facsimile bladen in passe-partouts, sommige passe-partouts zijn gebogen aan de hoekjes en hebben wat papierresten. De afbeeldingen zelf zijn in prima staat. Afmetingen doos ca 41,5*63*8 cm.

Categorie: