Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf
Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf

Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf

Beschrijving

Josef Strnact aardewerken borden met rococo motief in reliëf

 

Josef Strnact richtte in 1881 in Turn-Teplitz een fabriek op voor terracotta, majolica en faience. Turn-Teplitz ligt 50 km ten zuiden van Dresden, in Bohemen. Tot de Eerste Wereldoorlog was Turn-Teplitz onderdeel van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Na de Eerste Wereldoorlog maakte het deel uit van Tsjechoslowakije en heette het Teplice-Trnovany. In Turn-Teplitz waren verschillende keramische fabrieken gevestigd, waaronder het beroemde Amphora.

 

Het motief is 18e eeuws (plusminus 1750/60). De borden zijn uit de 19e eeuw. Op de achterzijde “JS” en “SJ”. Er zijn enkele beschadigingen. Diameter ca 44 cm.

Categorie: